Freelance journalist

Freelance journalist gijs kool

Achtergrondverhalen, interviews, reportages, analyses en sfeerverslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf ze als freelance-journalist sinds 2012 voor diverse kranten waaronder AD Groene Hart, AD Rivierenland en Trouw De Verdieping.

‘Alles behalve sport’

Als mensen mij vragen waar ik dan allemaal over schrijf is mijn antwoord steevast: ‘Alles behalve sport’. Naast een roeping is dat in de regio-journalistiek ook noodzaak. Ik heb daardoor over heel wat onderwerpen geschreven. Ook de duiding van maatschappelijke ontwikkelingen, een conclusie trekken na telefoongesprekken of face-to-face interviews gaan me als freelance journalist goed af, net als ijs breken overigens.

Christelijk Nederland

Naast de ‘alles, behalve sport’ heb ik me door de jaren heen flink verdiept en geschreven over de diverse christelijke religies die Nederland rijk is. Van Gereformeerde Gemeenten in Nederland via (oud-)katholiek tot aan de Evangelische gemeenschappen in ons kleine kikkerlandje. Dit alles mèt kritische noot, want ik weet, opgevoed in de orthodoxe flank van wat tot 2004 de Hervormde Kerk heette, dat de kerk een gedrocht kan zijn.

Uitleg

Naast religie kan ik me als freelance journalist ook goed vermaken bij gemeenteraadsvergaderingen of me laten verleiden tot de gedachtegangen van een kunstenaar of artiest.

Mijn belangrijkste werk: uitleggen voor een groot publiek. Ik heb een hekel aan jargon en wollig taalgebruik. In mijn hoofd leest ‘Corry’ als ijkpersoon alles met me mee.

Van Gorinchem tot Groningen, van Utrecht en Vijfheerenlanden tot Volendam en van Alphen tot Acquoy: ik ben erbij. Als freelance-journalist schrijf ik niet alleen voor kranten.  Ook als tekstschrijver gebruik ik mijn journalistieke ervaringen om het verhaal van opdrachtgevers duidelijk en helder over te brengen. Duidelijke taal s.v.p.

Aan de slag!

Wilt je meer weten over mij of over mijn werk als freelance-journalist, benieuwd naar wat ik voor je kan doen?  Vragen naar aanleiding van deze website of CV? Mail, bel of link.  Gijs-Kool-button