Freelance journalist

Freelance journalist gijs kool

Freelance Journalist
Achtergrondverhalen, reportages, analyses, interviews en sfeerverslagen over de meest uiteenlopende onderwerpen schrijf ik als freelance journalist sinds 2012 voor de kranten AD Groene Hart, AD Rivierenland en Trouw De Verdieping.

Dit doe ik met het grootste plezier omdat elke dag en elk verhaal anders is. Alles willen weten, situaties duiden, mensen leren kennen en hun passie, boodschap of levensverhaal opschrijven is mijn doel en maakt dat ik journalist wil zijn.

‘Alles behalve sport’
Als mensen mij vragen waar ik dan allemaal over schrijf is mijn antwoord steevast: ‘Alles behalve sport’. Omdat ik veel voor regio-edities van dagbladen schrijf is ‘alles, behalve sport’ naast een roeping ook een noodzaak, maar dat maakt dat ik door de jaren heen van veel onderwerpen verstand heb gekregen. En dat is winst, want elk journalistieke onderwerp is weer anders. Ook de duiding van maatschappelijke ontwikkelingen, een conclusie trekken na telefoongesprekken of face-to-face interviews gaan me als freelance journalist goed af net als ijs breken overigens.

Christelijk Nederland
Naast de ‘alles, behalve sport-regiojournalistiek’ heb ik me door de jaren heen flink verdiept in de diverse christelijke religies die Nederland rijk is. Van Gereformeerde Gemeente in Nederland via (oud-)katholiek tot aan de Evangelische gemeenschappen die ons kleine kikkerlandje rijk is; ik sprak de voorgangers en liet me door hen inspireren tot verhalen of nieuwsberichten, mèt kritische noot.

Uitleg
Naast religie kan ik me als freelance journalist ook urenlang onder laten dopen in gemeenteraadsvergaderingen. Maar ik kan me ook laten verleiden tot de gedachtegangen die een kunstenaar in zijn of haar werk heeft laten zien. En dan mijn belangrijkste werk: Dit uitleggen voor een groot publiek.
Van Groningen tot aan Gorinchem en van Alphen tot Acquoy, ik ben erbij. Als freelance journalist schrijf ik niet alleen voor kranten.  Ook als tekstschrijver gebruik ik mijn journalistieke ervaringen om het verhaal van opdrachtgevers duidelijk en helder over te brengen.

Aan de slag!
Wilt u meer weten over mij of over mijn werk als freelance journalist, benieuwd naar mijn invalshoek voor uw verhaal? Heeft u vragen naar aanleiding van deze website én CV? Mail, Twitter, connect op LinkedIn of zoek me op Facebook op! Bel me of schrijf desnoods een brief. Ik reageer altijd en denk met u mee.

Gijs-Kool-button