Over Gijs Kool

journalist Gijs KoolIn 2013 kreeg ik mijn diploma Journalistiek uitgereikt aan de Hogeschool in Utrecht. De ‘baret’ die we toen kregen, heeft nog altijd een prominente plek in m’n huis. Terwijl de baret stof hapt, ben ik aan de slag gegaan.

Als freelance journalist en tekstschrijver werk ik voor diverse kranten (AD, Trouw) en bedrijven (o.a. Antea, Risk, Transmissie, 1Box).

Transparantie en helderheid vind ik in mijn werk het belangrijkst, evenals de gedachte: ‘Ieder mens heeft een verhaal’.

Naast schrijven is ook zingen mijn grote passie. Met veel plezier zong ik als tenor sinds 2007 bij Oratoriumvereniging COV Gorkum in Gorinchem en nog altijd geniet ik ervan om als projectlid mee te zingen, waaronder ook bij het cantatekoor en -orkest van de Remonstrantse kerk in Rotterdam.

Vrijwilligerswerk doe ik sinds 2006 voor Dorpskrant De Klepper van mijn woonplaats, het dorp Schoonrewoerd in Vijfheerenlanden.

En mocht u een lang iemand in het donker langs de Kerkweg van Schoonrewoerd zien rennen, dan ben ik dat, samen met de Vlaamse Evy in m’n oren. Het is mijn nieuwe hobby om de winter door te komen…

Gijs-Kool-button