Over Gijs Kool

journalist Gijs Kool

Als freelance journalist en tekstschrijver werk ik sinds 2013 voor diverse kranten en bedrijven. In datzelfde jaar ben ik afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht.
Heerlijk vind ik het om een verhaal te doorgronden en helder over te brengen. Transparantie en helderheid is hierbij belangrijk. ‘Ieder mens heeft een verhaal’ is mijn levensmotto geworden. En goed opgeschreven is ieder verhaal belangrijk, leuk en goed om te lezen.

Naast schrijven is ook zingen mijn grote passie. Met veel plezier zing ik als tenor sinds 2007 bij het oratoriumkoor COV Gorkum in Gorinchem. Ik geniet er van om een oratorium onder de knie te krijgen en gezamenlijk een concert te geven. Ook ben ik als tenor verbonden bij het Cantatekoor en – orkest van de remonstrantse kerk in Rotterdam.

Vrijwilligerswerk doe ik sinds 2006 voor Dorpskrant De Klepper van het dorp Schoonrewoerd. Hiernaast ben ik één van de groep vrijwilligers die met veel plezier het koorblad ‘Opus’ maakt voor de leden en sponsoren van COV Gorkum. Hierin vertellen we het verhaal van de componist, het muziekstuk en brengen we de verhalen van de koorleden.
Gijs-Kool-button