Referenties

Trouw de Verdieping

trouw de verdieping Van december 2012 tot en met februari 2013 liep ik stage bij dagblad Trouw de Verdieping. Eind 2012 won deze krant de ‘European Newspaper of the Year 2012 Award’ een mooi instapmoment dus. De twaalf stageweken werden in twee delen gedeeld. De eerste zes weken werkte ik op de redactie Verslaggeving. Ik heb veel mogen schrijven en kunnen publiceren voor de binnenlandpagina’s onder leiding van de huidig hoofdredacteur Cees van der Laan, toenmalig chef van de redactie Verslaggeving’. De tweede helft van mijn stage mocht ik lopen op de redactie Religie en Filosofie.  onder leiding van Monic Slingerland en Emiel Hakkenes schreef ik meerdere grote verhalen voor deze redactie.

Mijn stage bij Trouw heb ik als zeer leerzaam ervaren en had deze voor geen goud willen missen. Het was een lang ‘kijkje in de keuken’. Een fijne redactie en een goede werkplek met opbouwende kritieken waar ik veel aan had.

AD Groene Hart

AD Groene Hart Van juni tot en met augustus 2012 liep ik stage bij het AD Groene Hart. Deze regionale krant is opgedeeld in de drie edities Alphen, Woerden en Gouda. Nog altijd werk ik op de redactie van het AD Groene Hart als freelance journalist. Na een tijdje bureauredactie schrijf ik nieuwsverhalen op de redactie Woerden en schrijf ik wekelijks een verhaal over het kunst en cultuuraanbod in de regio.

AD Rivierenland

Sinds 2013 schrijf ik als freelance-journalist artikelen voor het AD Rivierenland. Het is dé krant van mijn regio die elke dag op mijn mat valt. Ik ben er trots op dat ik er al vele jaren reportages, interviews, nieuwsberichten en rubrieken als ‘Sfeertje’ mocht schrijven. Naast nieuwsverhalen schrijf ik twee keer per week de rubriek ‘De Ontmoeting’.  Ik krijg een glimlach op mijn gezicht als de krant op de mat ligt, maar ook als ik hem online bekijk (en stiekem op mijn eigen naam zoek).

Risk

Bij Risk Verzekeringen gaf  ik tekstadvies om de brieven naar klanten nog beter te maken door het jargon ver terug te dringen. Naast het herschrijven van enkele voorbeeldbrieven heb ik, in overleg met Risk een tool opgesteld om de medewerkers te helpen duidelijke en heldere brieven te schrijven.

Antea Group

Bij Antea Group schreef ik, samen met een senior adviseur, mee aan een enthousiasmerende tender voor een groot project. Mijn taak was het stroomlijnen van alle input, meedenken met inhoud, doorvragen en samenvoegen van alle input en tekstadvies.

Transmissie

Voor Transmissie schreef ik mee aan een grote folder voor een woon- en zorgvoorziening Hof van Sliedrecht.

Meer referenties

Gijs-Kool-button